Gå direkt till innehållet

Information om webbplatsen

Patent- och registerstyrelsen och Skatteförvaltningen ansvarar tillsammans för innehållet på webbplatsen ytj.fi .

Layouten har designats av reklambyrån Zeeland. Användbarheten har testats med hjälp av Adage Oy. Webbplatsen har tekniskt förverkligats med programmet Stato 5 Portal, som levereras av Abako Oy .

Om du hittar fel eller inexaktheter på webbplatsen får du gärna berätta om dem till oss. Också utvecklingsförslag är välkomna . Du kan skicka ditt meddelande via sidan .

Webbläsare som stöds

Webbplatsen har testats med följande allmänna webbläsare :

 • Firefox 3 och nyare
 • Safari 4 och nyare
 • Chrome 5 och nyare
 • Opera 10 och nyare
 • IE 6 och nyare

Om sidorna inte syns ordentligt kan du testa följande åtgärder :

 • Töm din dators cacheminne
 • Stäng din webbläsare (alla flikar) och börja på nytt
 • Stäng av datorn och starta den på nytt .

Bilagefiler

Pappersblanketterna är pdf-filer. Du behöver ett separat program för att kunna läsa dem. Adobe Reader är ett exempel på ett sådant program. Du kan ladda ner programmet avgiftsfritt på adressen www.adobe.com/seÖppnas i en ny flik .

Videon på webbplatsen kan ses t.ex. med de avgiftsfria programmen Media PlayerÖppnas i en ny flik och Real PlayerÖppnas i en ny flik .

Juridiskt förbehåll

Vi har på alla sätt försökt försäkra oss om att innehållet på webbplatsen är korrekt och aktuellt .

Patent- och registerstyrelsen och Skatteförvaltningen ansvarar inte för kostnader eller skador som kan uppstå p.g.a. eventuella fel på webbplatsen .

Patent- och registerstyrelsen och Skatteförvaltningen ansvarar inte heller för olägenheter som beror på tekniska störningar .

Upphovsrätt

Patent- och registerstyrelsen och Skatteförvaltningen förbehåller sig alla rättigheter till det text- och bildmaterial som publiceras på webbplatsen .

Sidans textmaterial får användas fritt och det är tillåtet att göra länkar till sidorna. Källan måste dock nämnas. Om materialet används för kommersiellt bruk måste man alltid komma överens om detta med Patent- och registerstyrelsen och Skatteförvaltningen .

Bilderna på förstasidan: Shutterstock Inc.

Behandling av personuppgifter

Patent- och registerstyrelsen och Skatteförvaltningen har förbundit sig att skydda sidbesökarnas personliga integritet vid behandling av personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Vi samlar inte in uppgifter som kan identifiera en enskild besökare .

Kakor

Webbplatsen använder sessionsspecifika kakor. Kakan är en liten textfil som skickas till användarens dator och sparas där. Kakorna skadar inte användarnas datorer eller filer .

De sessionsspecifika kakorna sparas i webbläsarens minne medan webbläsaren är öppen men förstörs när webbläsaren stängs .

Endast spårningskakorna sparas. Dessa används för att identifiera nya besökare och användare som återvänder till webbplatsen .

Följande information samlas in med hjälp av kakorna :

 • besökarens IP-adress
 • besökets klockslag
 • sidor som besökaren läser
 • webbläsarens typ.

Med hjälp av uppgifterna förbättrar vi webbplatsens funktion och innehåll .

I de flesta webbläsare kan du i inställningarna välja att inte använda kakor .