Siirry suoraan sisältöön

Osakeyhtiön muutosilmoitus

Jos osakeyhtiön toiminnassa ja tiedoissa tapahtuu muutoksia, tee välittömästi muutosilmoitus. Näin yrityksesi tiedot ovat ajantasalla PRH:nkaupparekisterissä ja Verohallinnon arvonlisäverovelvollistenrekisterissä, ennakkoperintärekisterissä ja työnantajarekisterissä.

Lue lisää muutosten ilmoittamisesta

Tee ilmoitus YTJ-palvelussa

Tee muutosilmoitus sähköisesti YTJ-palvelussa. Ilmoita myös tilinpäätös ja edunsaajatiedot kaupparekisteriin YTJ-palvelussa.

Kaupparekisteri-ilmoitus käsitellään nopeammin ja on yleensä edullisempi, kun ilmoitat YTJ-palvelussa.

Voit tehdä ilmoituksen YTJ-palvelussa, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:
  • olet täysi-ikäinen eli täyttänyt 18 vuotta
  • sinulla on suomalainen henkilötunnus
  • sinulla on henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti).
Tutustu kaupparekisteri-ilmoitusten opasvideoihin PRH:n YouTube-kanavalla.Avautuu uuteen välilehteen


Hinnat YTJ-palvelussa

Muutosilmoitusten käsittely kaupparekisterissä on pääsääntöisesti maksullista lukuun ottamatta muun muassa osoitteenmuutosta, edunsaajailmoitusta sekä henkilön omaa ilmoitusta rekisteriin merkityn tehtävän päättymisestä. Tutustu kaupparekisteri-ilmoitusten hintoihin prh.fi-sivuilla.

YTJ-palvelu laskee käsittelymaksun automaattisesti, ja maksu suoritetaan palvelussa ilmoituksen allekirjoittamisen jälkeen verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla.

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella Y4 ja liitelomakkeella 13, löydät lomakkeen tämän sivun lopusta. Tallenna lomakkeet ensin omalle koneellesi täyttämistä varten. Täytä lomake koneella, tulosta se A4-koossa ja postita lomakkeessa mainittuun osoitteeseen. Tutustu Y4-ilmoituksen täyttöoppaaseen.

Huomaa, että paperilomakkeella tehty ilmoitus kaupparekisteriin on kalliimpi ja käsittelyaika pidempi kuin YTJ-palvelussa tehdyssä ilmoituksessa.