Siirry suoraan sisältöön

Ulkomaisten toimijoiden perustamisilmoitus

Yritys tai yrittäjä - tee ilmoitus Verohallintoon

Ulkomaisen yhteisön, yhtymän tai elinkeinonharjoittajan on tehtävä perustamisilmoitus, jotta se voi aloittaa toiminnanSuomessa. Perustamisilmoituksella yritys hakeutuu Verohallinnon rekistereihin. Josyrityksellä on Suomessa vain yksittäinen toimeksianto, yritys voirekisteröitymisen sijaan hakea lähdeverokortin verotoimistosta. Lue lisää vero.fi-verkkosivuilla.Avautuu uuteen välilehteen

Ulkomaisen toimijan perustamisilmoitusta ei voi tehdä sähköisesti.

Yhteisötekee perustamisilmoituksen lomakkeella Y1 ja Verohallinnon liitelomakkeella 6204.Yhtymä tekee perustamisilmoituksen lomakkeella Y2 ja Verohallinnon liitelomakkeella6204. Elinkeinonharjoittaja puolestaan tekee ilmoituksen lomakkeella Y3 ja Verohallinnonliitelomakkeella 6206.

Löydät lomakkeet tämänsivun lopusta.

Tallenna tarvittaessa ensin lomake koneellesi, jotta pääset täyttämään sitä. Täytä lomakkeet koneella, tulosta ne A4-koossa ja postita ne Y-lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Elinkeinonharjoittajan sivuliike - tee ilmoitus myös PRH:n kaupparekisteriin ja maksa käsittelymaksu

Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliikkeellä tarkoitetaan ulkomaisen yhteisön tai säätiön osaa, joka harjoittaa Suomessa tästä maasta käsin ammattimaisesti elinkeinotoimintaa ulkomaisen yhteisön tai säätiön nimiin ja lukuun.

Sivuliikkeen perustamisesta on ennen toiminnan aloittamista tehtäväperustamisilmoitus PRH:n kaupparekisteriin ja Verohallinnolle lomakkeella Y1 sekä liitelomakkeilla 3 ja 6204. Jos ulkomaisella toimijalla on jo Y-tunnus, anna tieto sivuliikkeen perustamisesta lomakkeella Y4 sekä liitelomakkeella 3 ja 6204.

Ilmoitusta ei voi tehdä sähköisesti.

Löydät lomakkeet tämänsivun lopusta.

Tallenna tarvittaessa ensin lomake koneellesi, jotta pääset täyttämään sitä. Täytä lomakkeet koneella, tulosta ne A4-koossa ja postita Y-lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Ilmoituksen käsittelymaksu PRH:n kaupparekisterissä on 380 euroa. Tutustu maksuohjeisiin prh.fi-sivuillaAvautuu uuteen välilehteen .