Gå direkt till innehållet

Nedläggningsanmälan för bostadsaktiebolag

Ett bostadsaktiebolag kan enligt lagen inte läggas ned utan en formell procedur. Verksamheten kan läggas ned bl.a. genom likvidations- eller konkursförfarande . Noggranna anvisningar finns på webbplatsen prh.fiÖppnas i en ny flik .

Anmäl om upplösningen av bostadsaktiebolaget på pappersblankett till handelsregistret

Bostadsaktiebolaget anses vara upplöst då utredningsmännen har avgett slutredovisningen vid bolagsstämman. Anmäl om upplösningen till Patent- och registerstyrelsens handelsregister med blankett Y4 och bilageblankett 15. Anmäl på blankett Y4 också till Skatteförvaltningens arbetsgivarregister, förskottsuppbördsregister och register över momsskyldiga .

Tills vidare kan anmälan inte göras på nätet .

Du hittar blanketten och dess anvisning i slutet av sidan. Fyll i blanketten och bilagan på datorn, skriv ut dem i A4-format och posta till den adress som finns på blanketten .

Du kan ta bort ett bostadsaktiebolag från Skatteförvaltningens register på nätet

Om du vill kan bostadsaktiebolaget fortfarande vara infört i Patent- och registerstyrelsens handelsregister även om du tar bort det från Skatteförvaltningens register över momspliktiga, arbetsgivarregister och förskottsuppbördsregister. Gör i så fall ändringsanmälan på nätet .