Gå direkt till innehållet

Nedläggningsanmälan för religionssamfund och lokalsamfund

Ett religionssamfund eller dess registrerade lokalsamfund kan inte avvecklas fritt utan det upplöses genom likvidationsåtgärder.

När likvidationsåtgärderna har slutförts, lämna in en anmälan om upplösning (nedläggning) till registret över religionssamfund vid Patent- och registerstyrelsen (PRS).

Läs våra anvisningar om nedläggningsanmälan till registret över religionssamfund på prh.fiÖppnas i en ny flik

Anmälan till både PRS och Skatteförvaltningen kan endast lämnas in på pappersblankett och den är avgiftsfri.

Om religionssamfundet har införts i Skatteförvaltningens register, måste samfundet anmäla upplösningen (nedläggningen) även till Skatteförvaltningen. Du kan lämna in anmälan till Skatteförvaltningen på samma gång när du anmäler upplösningen till registret över religionssamfund. Fyll i Skatteförvaltningens bilageblankett 6214 och bifoga den till din anmälan. För att avsluta kundförhållandet och genomföra eventuella skatteåtgärder måste du bifoga till blanketten en redogörelse för övergången av eventuell egendom, till exempel fastighets- eller bostadsaktier.

Blanketten och ifyllningsanvisningarna hittar du längst ner på sidan.

Spara blanketten först på din dator för att kunna fylla i den. Fyll i blanketten och dess bilagor på din dator, skriv ut dem i A4-format och skicka dem till den adress som anges på blanketten.