Siirry suoraan sisältöön

Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön perustamisilmoitus

Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön on tehtävä perustamisilmoitus ennen toiminnan aloittamista.

Vuodesta 2016 alkaen avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö syntyvät rekisteröimisellä. Jos perustamisesta on sovittu aikaisemmin eikä yhtiötä ole vielä rekisteröity, liittyy asiaan siirtymäsäännös.

Perustamisilmoitus tehdään aina PRH:n kaupparekisteriin. Samalla ilmoituksella voi ilmoittautua Verohallinnonarvonlisäverovelvollisten rekisteriin, työnantajarekisteriin jaennakkoperintärekisteriin.

Y-lomakkeen allekirjoittaa avoimen yhtiön osalta joku yhtiömiehistä ja kommandiittiyhtiön osalta joku vastuunalaisista yhtiömiehistä tai näiden valtuuttama henkilö.

Hyödynnä perustamispakettia

Ilmoitusta ei toistaiseksi voi tehdä sähköisesti.

Voit perustaa avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön perustamispaketin avulla. Kaikki perustamisessa tarvittavat asiakirjapohjat, ilmoituslomakkeet ja perustamiseen liittyvät ohjeet ovat mukana perustamispaketissa. Tutustu myös Y2-perustamisilmoituksen täyttöoppaaseen .

Löydät lomakkeet tämän sivun lopusta.

Tallenna tarvittaessa ensin lomake koneellesi, jotta pääset täyttämään sitä. Täytä lomakkeet koneella, tulosta ne A4-koossa ja postita ne Y-lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Jos perustamissopimus ja muut asiakirjat ovat jo valmiina tai perustamispaketti ei muuten sovellu, tee ilmoitusprh.fi-verkkosivuilla olevan ohjeistuksen mukaan. Siirry ohjeisiin prh.fi-sivuille.Avautuu uuteen välilehteen

Maksa käsittelymaksu

Kun teet ilmoituksen PRH:n kaupparekisteriin paperilomakkeella, maksa käsittelymaksu etukäteen ja liitä kuitti ilmoitukseen. Tutustu maksuohjeisiin prh.fi-sivuillaAvautuu uuteen välilehteen .