Gå direkt till innehållet

Etableringsanmälan för andelslag

Andelslaget skapas genomregistrering i Patent- och registerstyrelsens handelsregister. Förregistrering måste andelslaget göra en etableringsanmälan.

Med sammaetableringsanmälan kan du också anmäla dig till Skatteförvaltningens registeröver momspliktiga, arbetsgivarregister och förskottsuppbördsregister .

Utnyttja etableringspaketet

Tills vidare går det inteatt göra etableringsanmälan för andelslag på nätet .

Du kan också bilda ettandelslag med hjälp av det färdiga etableringspaketet i pappersformat. Etableringspaketetinnehåller alla de dokumentmallar, anmälningsblanketter och anvisningar sombehövs för bildandet av ett andelslag . Bekanta dig också med ifyllningsanvisningarna för etableringsanmälan Y1.

Du hittar blanketterna islutet av sidan.

Spara blanketten först på din dator för att kunna fylla i den. Fyll i blanketten på datorn, skriv ut den i A4-format och posta till denadress som finns på blanketten .

Om avtalet omandelslagsbildning och stadgarna redan är klara eller om etableringspaketet avnågon annan anledning inte lämpar sig ska anmälan göras enligt anvisningarna påwebbplatsen prh.fi. Gå till anmälningsanvisningarna på webbplatsen prh.fi.Öppnas i en ny flik

Betala behandlingsavgiften

Om du lämnar in din anmälan till Patent- och registerstyrelsens handelsregister på pappersblankett, betala behandlingsavgiften på förhand och bifoga kvittot till din anmälan.Bekanta dig med betalningsanvisningarna på webbplatsen prh.fi.Öppnas i en ny flik

Efter registreringen: lämna in en anmälan om förmånstagare till handelsregistret

Du får ett handelsregisterutdrag när PRS har registrerat andelslaget i handelsregistret.

Efter registreringen måste det nya andelslaget anmäla sina verkliga förmånstagare (ägare) till handelsregistret. Anmälan är gratis. Läs mer om anmälan om förmånstagare.