Gå direkt till innehållet

Etableringsanmälan för andelslag

Andelslaget skapas genom registrering i Patent- och registerstyrelsens handelsregister. För registrering måste andelslaget göra en etableringsanmälan.

Med samma etableringsanmälan kan du också anmäla dig till Skatteförvaltningens register över momspliktiga, arbetsgivarregister och förskottsuppbördsregister .

Utnyttja etableringspaketet

Tills vidare går det inte att göra etableringsanmälan för andelslag på nätet .

Du kan också bilda ett andelslag med hjälp av det färdiga etableringspaketet i pappersformat. Etableringspaketet innehåller alla de dokumentmallar, anmälningsblanketter och anvisningar som behövs för bildandet av ett andelslag . Bekanta dig också med ifyllningsanvisningarna för etableringsanmälan Y1.

Du hittar blanketterna i slutet av sidan.

Spara blanketten först på din dator för att kunna fylla i den. Fyll i blanketten på datorn, skriv ut den i A4-format och posta till den adress som finns på blanketten .

Om avtalet om andelslagsbildning och stadgarna redan är klara eller om etableringspaketet av någon annan anledning inte lämpar sig ska anmälan göras enligt anvisningarna på webbplatsen prh.fi. Gå till anmälningsanvisningarna på webbplatsen prh.fi.Öppnas i en ny flik

Betala behandlingsavgiften

Behandlingsavgiften för etableringsanmälan i Patent- och registerstyrelsens handelsregister är 380 euro. Bekanta dig med betalningsanvisningarna på webbplatsen prh.fi.Öppnas i en ny flik

Efter registreringen: lämna in en anmälan om förmånstagare till handelsregistret

Du får ett handelsregisterutdrag när PRS har registrerat andelslaget i handelsregistret.

Efter registreringen måste det nya andelslaget anmäla sina verkliga förmånstagare (ägare) till handelsregistret. Anmälan är gratis. Läs mer om anmälan om förmånstagare.